PDF Afdrukken E-mail

WIJZIGING EINDTERMEN TAALBESCHOUWING MOET NIVEAU GRAMMATICA EN SPELLING VAN LEERLINGEN OPKRIKKEN.

Uit verschillende onderzoeken van de afgelopen jaren is gebleken dat het niveau van de grammatica en spelling in het lager en secundair onderwijs daalt. Johan Verstreken, Gemeenschapssenator en tevens voorzitter van de Interparlementaire Commissie van de Nederlandse Taalunie, betreurt de achteruitgang van het grammaticale en het spellingsniveau van de leerlingen en ondervroeg hierover de bevoegde minister in het Vlaams parlement. De minister beloofde beterschap na de implementatie van gewijzigde eindtermen taalbeschouwing.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

VEILIGE KUSTTRAM RIJDT STEEDS DOOR GROEN LICHT

Een investering van 1,2 miljoen euro maakt het mogelijk het volledige traject van de kusttram uit te rusten met de KAR-technologie en draadloze verkeerslichtenbeïnvloeding.  Concreet betekent dit dat vanop afstand een signaal aan de verkeerslichten doorgegeven kan worden, zodat het licht voor de tram op groen springt. De 53 verkeerslichten en 49 kusttrams worden uitgerust met deze technologie.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

JOHAN VERSTREKEN BEZOEKT BRUSSELSE RAND

Johan Verstreken, vice-voorzitter van de Interparlementaire Commissie van de Taalunie (IPC) heeft op maandag 18 maart met de Nederlandse en Vlaamse collega's de taalkwestie in de rand rond Brussel onder de loep genomen tijdens een bezoek aan de gemeenten Wemmel en Dilbeek. Het gaat vandaag de dag om meer dan verfransing alleen, zo bleek, ook om de verdere internationalisering van de rand door de explosieve groei van Brussel.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

JOHAN VERSTREKEN WOONDE DE 25ste HERDENKING VAN DE GIFGASAANVALLEN OP HALABJA BIJ

Op uitnodiging van het Koerdisch Nationaal Congres heeft Johan Verstreken als vertegenwoordiger van CD&V, deelgenomen aan de plechtigheden ter herdenking van de 'Halabja en Anfal Tragedie'.
Hij reisde met een delegatie van het Vlaams Parlement naar Iraaks Koerdistan (Erbil) om de verschrikkelijke feiten uit 1988 te herdenken.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

SENATOR JOHAN VERSTREKEN BEZOCHT MET DE SENAAT DE DOSSINKAZERNE IN MECHELEN.

De Dossinkazerne werd tijdens Wereldoorlog II door het Duitse leger gebruikt als doorgangskamp, van waaruit Joden naar Auschwitz werden getransporteerd.

Eind 2012 opende aan de Mechelse Dossinkazerne een nieuw Holocaustmuseum ‘Kazerne Dossin - Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten’. Het museum herinnert niet alleen aan de gruwel van de oorlog, maar wil aanzetten tot bezinning van uitsluiting, racisme, genocide, begrippen die in onze huidige samenleving helaas nog actueel zijn.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 31

Gemeenteraadsverkiezingen

Banner

Provincieraadsverkiezingen

Banner