PDF Afdrukken E-mail

JOHAN VERSTREKEN BEZOEKT SAMEN MET CD&V-OOSTENDE DE NIEUWE GEBOUWEN VAN RAVELINGEN-DE KINKHOORN

Met de opening  van de nieuwbouw en de eenmaking van Ravelingen-De Kinkhoorn beschikt men voortaan over een aantal extra troeven die zowel de toeristen als de Oostenaren ten goede komen.  Tevens zal er ook nog verder werk worden  gemaakt van  een verdere versterking van de verbondenheid  met het plaatselijke verenigingsleven.
Om deze doelstellingen te realiseren beoogt de directie om, in samenwerking met de stad Oostende,  in de toekomst bepaalde ideeën concrete gestalte te kunnen geven.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

NIEUW VOORONTWERP RUIMTELIJK STRUCTUURPLAN VOOR DE NOORDZEE MOET GEVOLGEN VOOR VISSERIJSECTOR BEPERKEN
Het marien ruimtelijk structuurplan voor de Noordzee, dat momenteel nog in een voorontwerpfase zit, krijgt stilaan concrete vorm. Een internationale vaarroute, uitbreiding van de haven in Zeebrugge, afgebakende windmolenparken met ruimte voor aquacultuur, en een energie eiland voor de kust, zijn enkele ambitieuze punten van het plan. Maar Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken vreest dat het plan een negatieve impact zal hebben op de visserijsector, een sector die het zo al moeilijk genoeg heeft. Hij ondervroeg daarom minister Peeters in het Vlaams parlement naar de gevolgen van het ruimtelijk plan voor de Noordzee voor de visserijsector.

 

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

ENERGIE-ATOL KAN ER KOMEN VOOR DE KUST VAN ZEEBRUGGE OF WENDUINE

In het ontwerp van marien ruimtelijk plan, dat tegen het einde van het jaar klaar moet zijn, wordt een energie-eiland voorzien voor de kust van Wenduine of Zeebrugge. Dat kondigde de bevoegde minister Johan Vande Lanotte woensdag aan in de Senaatscommissie Financiën en Economische Aangelegenheden op vragen van Wilfried Vandaele (N-VA) en Johan Verstreken (CD&V). De minister heeft hierover overleg gepleegd met zijn Vlaamse collega's Kris Peeters en Hilde Crevits, en met de kustburgemeesters.

 

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

ERKENNING VERANTWOORDELIJKHEID BELGISCHE STAAT VOOR JODENVERVOLGING.

Op donderdag 24 januari 2013 hebben we in de Senaat unaniem een resolutie aangenomen waarin de Senaat plechtig erkent dat Belgische overheden, op een voor de democratie onwaardige manier, op cruciale vlakken gecollaboreerd hebben met de Duitse bezetter, met dramatische gevolgen voor de Joodse bevolking.
N.a.v. de resolutie bezochten we met de Senaatsfractie ook Kazerne Dossin. Dit museum integreert het thema van de Mensenrechten en belicht specifiek de Belgische rol in de Jodenvervolging en de Holocaust.

zie ook en http://www.senate.be/event/20070213-jews/doc/eindverslag.pdf

 
PDF Afdrukken E-mail

SENAAT WIL RECHTEN PERSONEN MET BEPERKING IN DE GRONDWET.

In de Senaat is het voorstel gepasseerd voor herziening van de grondwet. Na goedkeuring door De Kamer zal artikel 22ter ingevoegd worden dat personen met een handicap recht hebben op maatregelen die hun zelfstandigheid, culturele, maatschappelijke en professionele integratie waarborgen.

http://www.senate.be/www/?MIval=/index_senate&MENUID=10000&LANG=nl

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 31

Gemeenteraadsverkiezingen

Banner

Provincieraadsverkiezingen

Banner