PDF Afdrukken E-mail

TUSSENKOMST SENATOR JOHAN VERSTREKEN BIJ BESPREKING EUROPEES BEGROTINGSVERDRAG

In de plenaire zitting van de Senaat werd deze morgen het Europese verdrag inzake stabiliteit, coördinatie en bestuur in de Economische en Monetaire Unie besproken. Hieronder kunt u de tussenkomst van Senator Johan Verstreken lezen:

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

JOHAN VERSTREKEN STEUNT HET PROJECT "THE CONSEQUENCE OF BEING YOURSELF"

Twee jongeren hebben zich donderdag laten opsluiten in een kooi op de Brusselse Kunstberg en blijven daar 48 uur zitten. Ze protesteren daarmee tegen wereldwijde homofobie. Het project "The consequence of being yourself" werd gelanceerd door OUTTV en Wel Jong Niet Hetero, naar aanleiding van de internationale dag tegen homo- en transfobie op 17 mei.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

GEHANDICAPTENBELEID NMBS VOOR VEBETERING VATBAAR

Vandaag ondervroeg CD&V-senator Johan Verstreken tijdens de commissie sociale aangelegenheden de staatssecretaris voor sociale zaken, gezinnen en personen met een handicap Courard over het taalgebruik van de NMBS.

Rolstoelgebruikers of personen die moeten reizen met hulp van een persoon of hond kunnen via de NMBS een “kaart kosteloze begeleider” aanvragen zodat degene die hen vergezelt niet hoeft te betalen. Op het aanvraagformulier voor deze kaart lezen we dat personen met een handicap “met de rolstoel in het bagagerijtuig of op de platformen van de reizigerstreinen plaatsnemen”. Dit taalgebruik, met name het feit dat de persoon met een handicap in het bagagerijtuig moeten reizen, stoot de betrokkenen tegen de borst. Bovendien beantwoordt het ook niet meer aan de realiteit in bepaalde modernere treinstellen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

18 WEST-VLAAMSE TOERISTISCHE ONDERNEMINGEN VERDIENEN GROENE SLEUTEL

Toerisme Vlaanderen en Bond Beter Leefmilieu reikten onlangs een 'Groene Sleutel' uit aan 100 toeristische ondernemingen. Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken, tevens promotor toerisme in het Vlaams parlement, is verheugd dat 18 ondernemingen in West-Vlaanderen gevestigd zijn. Het kwaliteitslabel voor milieuvriendelijke logies, attracties en meetinglocaties is een erkenning voor de extra inspanningen die de ondernemingen leveren om bijvoorbeeld water en energie te sparen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

JOHAN VERSTREKEN TE GAST IN KOOLKERKE VOOR DE RERUM NOVARUMVIERING VAN DONDERDAG 09 MEI 2013.


Johan Verstreken werd door het ACW-Koolkerke geïnterviewd op de Rerum Novarumviering.
Themas die aan het bod kwamen waren:
- Motivatie om aan politiek te doen
- Belang van sociaal engagement en van het verenigingsleven
- Armoede, sociaal beleid en stijgende kinderarmoede

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 31

Gemeenteraadsverkiezingen

Banner

Provincieraadsverkiezingen

Banner