PDF Afdrukken E-mail

GEEF AANGEPAST REISADVIES VOOR LANDEN WAAR HOMORECHTEN NIET GEWAARBORGD ZIJN

Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken wil betere bescherming van holebi'€™s en transgenders in het buitenland. In heel wat Afrikaanse landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar, en worden toeristen en expats geviseerd, zonder dat ze aanstootgevend gedrag vertonen. "€œSoms is een vermoeden van homoseksualiteit al voldoende om toeristen en expats te bedreigen of het land uit te jagen"€, aldus Johan Verstreken. Hij vraagt dan ook dat de FOD Buitenlandse Zaken haar reisadvies aanpast voor landen waar de rechten van holebi'€™s en transgenders niet gewaarborgd zijn.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

NIEUWS UIT HET SOCIAAL HUIS

met dank aan OCMW-raadslid Frank Jongbloet

Halfweg 2016 starten we een sociale kruidenier op:

De sociale kruidenier biedt kwaliteitsvoeding en basisproducten aan voor een prijs die goedkoper is dan de marktwaarde. Enkel personen met financieel moeilijkheden kunnen na een doorverwijzing tijdelijk winkelen bij de sociale kruidenier. Naast een winkelruimte is er ook een ontmoetingsruimte voorzien om het sociale isolement van mensen in armoede te doorbreken.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

MEER MEISJES EN MEER JONGEREN UIT KANSENGROEPEN MOETEN DE GELEGENHEID KRIJGEN OM KENNIS TE MAKEN MET STEM

STEM staat voor Science, Technology, Engineering and Mathematics of Wetenschappen, Techniek, Engineering en Wiskunde. Dat staat in het STEM-actieplan 2016-2019 van de Vlaamse ministers Hilde Crevits en Philippe Muyters. STEM wil ook een grotere focus leggen op maatschappelijk relevante thema’s zoals klimaatverandering en zorg.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

STEUNPUNT VAKANTIEPARTICIPATIE ZET IN OP KUNSTSTEDEN

Mensen die via het Steunpunt Vakantieparticipatie een uitstap boeken kiezen nog al te veel voor de kust. Slechts 7% van de deelnemers boekt een vakantie in de kunststeden. "De drempel om een kunststad te bezoeken is voor personen in armoede nog vrij hoog", aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

GEEN EXTRA STEUN VOOR LUCHTHAVEN OOSTENDE

Na de terreuraanslagen op de luchthaven van Zaventem moesten alle vliegtuigmaatschappijen hun vluchten afleiden naar de regionale luchthavens van Deurne, Charleroi en Oostende. Dit leidde ertoe dat de regionale luchthavens werden geconfronteerd met reizigersvolumes die vier tot vijf keer zo hoog zijn als normaal. De luchthaven van Oostende realiseerde een dertigtal commerciele vluchten per dag, terwijl dat normaal 6 vluchten zijn. "Nu nog heeft de luchthaven van Oostende zo'n drie tot vier extra vluchten per dag", zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken. Hij ondervroeg minister Weyts naar de mogelijkheden voor extra ondersteuning voor de luchthaven van Oostende. Volgens ministers Weys is er echter geen extra structurele ondersteuning nodig. De luchthaven van Oostende wordt reeds op permanente wijze ondersteund door het Vlaams Gewest via het LEM-LOM decreet van 10 juli 2008. De LOM staat voor de instandhouding van de basisinfrastructuur, en aan de LEM worden subsidies toegekend voor de taken die worden verricht in het kader van veiligheid en beveiliging.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 30