PDF Afdrukken E-mail

SENAATSCOMMISSIE KLIMAAT VAN START MET REEKS HOORZITTINGEN

Maandag 13 juni ging de commissie klimaat in de Senaat van start met een hoorzitting met deskundigen van de dienst Klimaatverandering van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu, en het Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

FROM BRUSSELS WITH LOVE

Johan Verstreken woonde dinsdagavond 14 juni op het Beursplein in Brussel een herdenkingsmoment bij voor de slachtoffers van de schietpartij in Orlando.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TOEGANKELIJKE STRANDEN VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP IN 6 KUSTGEMEENTEN

De zomer is op komst en binnenkort is het strand weer the place to be voor jong en oud om te genieten van een zorgeloze vakanties. Ook dit jaar investeert de provincie West-Vlaanderen in toegankelijke stranden. Samen met Intro vzw en de 6 kustgemeenten Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Zeebrugge wordt er werk gemaakt van toegankelijke infrastructuur en opgeleide assistenten.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

PROMOTIE VOOR VLAAMSE WIJNEN

De Belgische wijnsector is in volle opmars. Vorig jaar werd spectaculair meer wijn gemaakt in Belgie, namelijk 1,03 miljoen liter wijn tegenover 615.000 liter wijn in 2014. In 2014 hadden we 175 hectare wijndruiven, in 2015 steeg dit tot 235 hectare. Zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst (FOD) Economie en het departement Landbouw en Visserij. Volgens experts zal de wijnproductie nog stijgen omdat fruitboeren die voorheen appelen en peren kweekten maar te veel schade ondervonden door de Russische boycot, overgeschakeld zijn op druiven.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

BEZOEK AAN DE BUNDESRAT

Op 1 juni bracht Johan Verstreken met een delegatie Vlaamse parlementsleden in Berlijn een bezoek aan de Bundesrat€™. Hij had er een gesprek met leden van het Permanent Adviescomité, samengesteld uit de 16 ˜Bevollmächtigten der Länder beim Bund€™.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 30