PDF Afdrukken E-mail

DOSSIER ERKENNING ERFGOED EERSTE WERELDOORLOG ALS WERELDERFGOED OP SCHEMA
Op 31 januari 2017 dient de Vlaamse regering samen met Frankrijk en Wallonie een dossier in om Wereldoorlog I -“sites te erkennen als werelderfgoed. Aan Vlaamse zijde gaat het om 18 sites, voornamelijk om militaire begraafplaatsen en monumenten voor de vermisten. Momenteel wordt het pre-dossier gefinaliseerd om in te dienen bij het Werelderfgoedcomite. Daarna kan het pre-dossier op basis van reacties aangepast en uitgewerkt worden tot het definitieve dossier. Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken is tevreden dat de vooropgestelde timing 31 januari 2017 wordt behaald om het definitieve dossier in te dienen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

HET BEZOEK VAN JOHAN VERSTREKEN EN EEN DELEGATIE VAN EPF AAN BAGUIO GAAT NIET ONOPGEMERKT VOORBIJ

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

JOHAN VERSTREKEN NEEMT DEEL AAN EEN EUROPESE PARLEMENTAIRE STUDIEREIS NAAR DE FILIPPIJNEN IN HET KADER VAN “Reproductive, Maternal, Newborn, Child and Adolescent Health (RMNCAH)

MANILLA – BAGUIO, 22-26 augustus 2016

Een delegatie van acht parlementairen uit Oostenrijk, Denemarken, Finland, Portugal, Roemenië, Spanje en België maken vanaf maandag 22 augustus een studiereis naar de Filippijnen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

MENTALITEITSWIJZIGING NODIG IN STRIJD TEGEN HOMO-EN TRANSFOBIE
De voltallige Vlaamse regering moet blijven inzetten op een mentaliteitswijziging tegenover homo- en transfobie. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van minister van Gelijke Kansen, minister Homans. Hoewel in Vlaanderen beleidsmatig al heel wat stappen zijn gezet, is de strijd nog niet gestreden. '€œDe wettelijke bescherming zit goed, maar er is nog werk aan een mentaliteitswijziging. Dat bleek onlangs nog uit de Youtube-interviews van Ergin Aslanbas en de aanval op een transgender man in Etterbeek'€, aldus Johan Verstreken. De minister ondersteunt cavaria, de Belgian Pride, de Holebifoon en het Transgender Infopunt financieel verder zodat zij kunnen lobbyen, hulp verlenen, informeren en sensibiliseren. Wel Jong Niet Hetero professionaliseert en centraliseert met een projectsubsidie het bestaande vormingsaanbod naar leerlingen in het middelbaar onderwijs.

 
PDF Afdrukken E-mail

GESPREKKEN VOOR OVERDRACHT MERCATOR LOPEN NOG
De gesprekken om de Mercator aan de stad Oostende te kunnen overdragen werden begin juli opgestart met als doel de overdracht rond te krijgen tegen het ogenblik dat het zeilschip terug verhaald zal worden op haar oorspronkelijke ligplaats in het Mercatordok (momenteel gepland in de tweede helft van oktober). Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van minister Weyts. De voorwaarden voor deze overdracht zullen verder worden bepaald tijdens deze gesprekken. Het doel is duidelijke afspraken vast te leggen zodat de middelen die in het groot onderhoud van de Mercator zijn geinvesteerd optimaal kunnen renderen. Het vaartuig dient immers als toeristische bestemming en als getuige van het maritieme erfgoed van Vlaanderen nog sterker te worden uitgespeeld.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 30