PDF Afdrukken E-mail

JOHAN VERSTREKEN VRAAGT SPECIFIEKE ONDERSTEUNING VLAAMSE VISSERIJ BIJ EUROPA

In de commissie Visserij van het Vlaams parlement vroeg Johan Verstreken aan Minister Schauvliege om bij Europa te pleiten voor gerichte steun voor de Vlaamse visserijsector, om de instroom in de Vlaamse visserijsector te stimuleren en de toekomst van de Vlaamse visserij veilig te stellen. Johan Verstreken baseerde zich hiervoor op de bevindingen van de SALV, die benadrukt dat de Vlaamse visserij op Europees vlak zeer specifiek is en de mogelijkheden om steun te verkrijgen worden beperkt door de Europese regelgeving. '€œDe Vlaamse visserijsector kan de steun van de overheid goed gebruiken, maar telkens botsen we tegen de grenzen van het Europees kader'€, aldus Johan verstreken.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

MINUUT STILTE TER NAGEDACHTENIS VAN SLACHTOFFERS BERLIJN
Op het einde van de plenaire vergadering van het Vlaams parlement riep voorzitter Peumans de parlementsleden op om 1 minuut stilte in acht te nemen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag in Berlijn en alle andere terreuraanslagen elders in de wereld.
Hieronder vindt u de toespraak van voorzitter Peumans en de link naar het beeldfragment uit de plenaire vergadering.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TUSSENKOMST VAN JOHAN VERSTREKEN BIJ DE BEGROTING LUIK BUITENLAND VAN HET VLAAMS PARLEMENT

Mijnheer de Voorzitter,
Geachte collega'€™s

Wat 2017 op het vlak van buitenlandse zaken zal brengen, kan niemand voorspellen. Maar als we afgaan op de gebeurtenissen van de voorbije jaren, dan mogen we gerust stellen dat er steeds een weerslag is op Vlaanderen en in de meeste gevallen is dit spijtig genoeg een negatieve. Zo zal dat wellicht ook in 2017 zijn.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

EEN HANDICAP MAG GEEN BEPERKING ZIJN OP DE ARBEIDSMARKT

Als voormalig Schepen bevoegd voor personen met een handicap, ondertekende Johan Verstreken, samen met zijn collega’s van de Senaat en het Vlaams Parlement, een resolutie en een voorstel tot wijziging van de Grondwet.

1 op 8 Vlamingen op beroepsactieve leeftijd wordt geconfronteerd met een arbeidshandicap. Minder dan de helft is ook effectief aan het werk. België scoort qua tewerkstellingsgraad van personen met een handicap tot de laagst scorende lidstaten van Europa. Dit is een discriminatie voor de persoon met handicap zelf en een verlies aan talent voor de samenleving in haar geheel.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

ONDERZOEK NAAR AUDIODESCRIPTIE BIJ KETNETPROGRAMMA'S
De VRT onderzoekt momenteel de mogelijkheden om Ketnetprogramma'€™s te voorzien van audiodescriptie. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken aan minister Gatz. Bij audiodescriptie vertelt een vertelstem wat er tussen de dialogen te zien is. Op die manier worden televisieprogramma'€™s toegankelijker voor blinden en slechtzienden. Momenteel zendt de VRT al minstens 1 kwaliteitsfictie per jaar uit met audiodescriptie, zoals beschreven in de beheersovereenkomst. In 2016 waren het er zelfs zes. Tegen 2020 moet alle zondagavondfictie voorzien worden van audiodescriptie. De VRT zou graag Ketnetprogramma'€™s kunnen voorzien van audiodescriptie. Daarom onderzoekt de Openbare Omroep of dat zou kunnen lukken, met testen bij blinde kinderen. Op dit moment zijn evenwel nog geen budgetten beschikbaar.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 32