PDF Afdrukken E-mail

OPKOMEN VOOR BELANGEN VISSERIJSECTOR BIJ BREXIT
"We mogen de gevolgen van de Brexit voor de Vlaamse vissers niet onderschatten"€, vindt Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken. Hij vroeg minister Schauvliege om, naar Nederlands voorbeeld, nu reeds op de deuren van Londen bonzen. "€œAls we wachten tot de Brexitonderhandelingen van start gaan, zijn we misschien te laat€." Momenteel is het moeilijk om de gevolgen van de Brexit voor de visserijsector in te schatten, zolang het Verenigd Koninkrijk de uittredingsgesprekken nog niet is gestart, en het Britse eisenpakket nog niet op tafel ligt. Minister Schauvliege gaf te kennen de belangen de Vlaamse visserijsector tot het uiterste te verdedigen, maar volgens de minister kan dit enkel via visserijakkoorden waarover de EU voor het geheel van de lidstaten onderhandelt. Zolang het Artikel 50 nog niet is genotificeerd voeren de EU27 nog geen onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk.

 
PDF Afdrukken E-mail

HANDEN IN ELKAAR VOOR EEN EFFICIENTER KLIMAATBELEID

Alles kan beter en efficiënter. Zo ook de werkwijze waarop ons land tot een intra-Belgisch klimaatakkoord kan komen. In juni vorig jaar ging in de Senaat de commissie Transversale Aangelegenheden, onder voorzitterschap van senator Steven Vanackere aan de slag met als taak aanbevelingen uit te werken om de intra-Belgische besluitvorming inzake burden sharing te verbeteren. Na hoorzittingen met experten, zowel federale als gewestelijke, en vertegenwoordigers van ngo'€™s, en een bevraging bij een dertigtal Europese en niet-Europese parlementen, kwam de commissie tot 26 aanbevelingen. De plenaire vergadering van de Senaat keurde vandaag het betreffende informatieverslag van de commissie goed.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TUSSENKOMST JOHAN VERSTREKEN BIJ BESPREKING INFORMATIEVERSLAG KLIMAATDOELSTELLINGEN

Op vrijdag 27 januari werd in de plenaire vergadering van de Senaat gestemd over het informatieverslag over het intra-Belgische besluitvormingsproces inzake burden sharing met betrekking tot klimaatdoelstellingen. Het informatieverslag, dat 26 aanbevelingen bevat, kwam tot stand na hoorzittingen met experten en vertegenwoordigers van ngo'€™s in de commissie Transeverale Aangelegenheden van de Senaat. Deelstaatsenator Johan Verstreken volgde als verslaggever de hoorzittingen nauwgezet op en bracht verslag uit in de plenaire vergadering. Hieronder leest u zijn tussenkomst.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

DAG VAN DE SLACHTOFFERS VAN DE HOLOCAUST

Elk jaar op 27 januari herdenken we de slachtoffers van de Holocaust. In de plenaire vergadering van de Senaat bracht Senaatsvoorzitter Christine Defraigne hulde aan de slachtoffers met een toespraak. Na de toespraak namen de senatoren een minuut stilte in acht in herinnering aan de slachtoffers van de Holocaust.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

EXTRA VIERSTERRENHOTEL AAN DE KUST NODIG VOOR MICE-TOERISME
Een extra viersterrenhotel aan de kust is wenselijk om volop in te zetten op het zakentoerisme of MICE-toerisme. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van de bevoegde minister. Het MICE-toerisme is immers in volle groei en Vlaanderen heeft heel wat troeven om hier op in te spelen en zaken- en congrestoerisme aan te trekken. Het Vlaams gewest telt 155 viersterrenhotels, waarvan er zich maar liefst 72 in de provincie West-Vlaanderen bevinden. De kust telt 29 viersterrenhotels. Aan de kust situeert het hotelaanbod voor MICE zich voornamelijk in Oostende en Blankenberge.
Het Vlaams gewest telt slechts 1 vijfsterrenhotel, namelijk het het Brugse Hotel Dukes' Palace. Volgens Johan Verstreken is de vraag naar een vijfsterrenhotel echter niet meer zo groot, en kiezen zakentoeristen liever voor een drie- of viersterrenhotel. Een hotelstudie van Idea Consult en Westtoer (2014), in opdracht van Oostende, heeft uitgewezen dat een bijkomend vijfsterrenhotel niet wenselijk is, maar zou extra capaciteit in een viersterrenhotel wel een meerwaarde betekenen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 32