PDF Afdrukken E-mail

TOERISTISCHE INFOBALIE OP DE GRASMARKT IN BRUSSEL BLIJFT BESTAAN
Toerisme Vlaanderen heeft beslist om het informatiecentrum op de Grasmarkt in Brussel te sluiten. In de plaats komt een conceptstore met een toeristische onthaalbalie met infopunt, een boetiek met op maat ontwikkelde Vlaamse producten en een inspirerende en smaakvolle belevingsruimte.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TOERISME VLAANDEREN ZET IN OP DUURZAAM TOERISME

De Verenigde Naties hebben 2017 uitgeroepen tot '€˜Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling'€™. Toerisme veroorzaakt 5 procent van de wereldwijde koolstofuitstoot, waarvan 80 procent op het conto van het transport. Volgens de VN kan reizen onder bepaalde voorwaarden echter wel een positieve bijdrage leveren aan mens en planeet. De VN wil tijdens dit internationale jaar duidelijk maken hoe dat kan en een verandering teweegbrengen in het beleid, in samenwerking met regeringen, andere VN-agentschappen en internationale en regionale organisaties.
Ook Toerisme Vlaanderen werkt mee aan het Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme en Ontwikkeling. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken aan de bevoegde minister. Naast mensen, planeet en welvaart vormen vrede en partnerschap belangrijke pijlers voor duurzame ontwikkeling. Toerisme Vlaanderen zet dan ook volop in op partnerschap door samenwerkingen aan te gaan met publieke en private partners. Via workshops informeert en inspireert Toerisme Vlaanderen de professionele sector over bovenvermelde vijf pijlers om samen te werken aan een verdere verduurzaming van de toeristische activiteiten in Vlaanderen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

GEEN ONDERTUNNELING ELISABETHLAAN IN OOSTENDE
Er komt geen ondertunneling van de Elisabethlaan met de Torhoutsesteenweg in Oostende. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van de bevoegde minister in een schriftelijke vraag. Volgens minister Weyts kost de ondertunneling te veel voor lange werkzaamheden met weinig effect. Nog tot 21 april 2017 worden enkele ingrepen uitgevoerd aan het kruispunt ter verbetering van de verkeersveiligheid. Na de werken zullen de bevoegde diensten de ingrepen aan het kruispunt van de Torhoutsesteenweg en de Elisabethlaan ook evalueren.

 
PDF Afdrukken E-mail

RESOLUTIE VOOR DEMOCRATIE EN PERSVRIJHEID IN TURKIJE GESTEMD

In het Vlaams parlement werd op woensdag 15 maart 2017 een resolutie gestemd van onder meer Johan Verstreken ter ondersteuning van de democratie en persvrijheid in Turkije. Turkije is al meer dan dertig jaar kandidaat-lid van de Europese Unie, maar de onderhandelingen om Turkije lid te maken vlotten niet. Op 15 juli 2016 vond een staatsgreep plaats tegen president Erdogan. De staatsgreep luidde een periode van protest in waarbij meer dan 1400 mensen gewond werden en 300 mensen stierven. President Erdogan maakte van de staatsgreep niet alleen gebruik om de (vermeende) coupplegers, waaronder Fethullah Gulen, aan te pakken, maar voerde een zuivering door van zoveel mogelijk gulenisten in de publieke en private sector. Tienduizenden ambtenaren werden ontslagen of op non-actief gezet. Zowel in overheidsinstellingen als in private bedrijven werden 100.000 mensen ontslagen. Onder hen leerkrachten, rechters, politieagenten, militairen, gouverneurs en medewerkers van allerlei Turkse ministeries. Daarnaast werden de vergunningen van 24 radio- en televisiestations ingetrokken, en werd er voor bijna 4 miljard euro aan vastgoed in beslag genomen. Maar liefst 75% van alle Turkse posten in de verschillende NAVO-basissen werd geschrapt.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

PREMIE VAN 1,7 MILJOEN EURO VOOR RESTAURATIE OUDE WATERTOREN IN OOSTENDE

De Vlaamse regering maakt in 2017 1.700.718,47 euro vrij voor de restauratie van de oude Watertoren in Oostende. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken in een schriftelijke vraag van de bevoegde minister. Het ministerieel besluit hiervoor werd onlangs ondertekend.

De oude watertoren in Oostende werd gebouwd in 1900, maar wordt al sinds de jaren 60 niet meer gebruikt. De watertoren werd omwille van zijn uitzonderlijk architecturaal en beeldbepalend karakter beschermd in 1977, maar staat al geruime tijd te verkommeren.

De stad Oostende wil de Watertoren laten restaureren en een klimmuur in onder brengen. Het restauratiedossier werd door de Vlaamse overheid in 2012 reeds ontvankelijk verklaard, maar nu worden eindelijk de broodnodige middelen vrijgemaakt om de watertoren op te knappen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 32