PDF Afdrukken E-mail

TOEGANKELIJKE STRANDEN VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP IN 6 KUSTGEMEENTEN

De zomer is op komst en binnenkort is het strand weer the place to be voor jong en oud om te genieten van een zorgeloze vakanties. Ook dit jaar investeert de provincie West-Vlaanderen in toegankelijke stranden. Samen met Intro vzw en de 6 kustgemeenten Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Zeebrugge wordt er werk gemaakt van toegankelijke infrastructuur en opgeleide assistenten.

Voldoende voorbehouden parkeerplaatsen, toegankelijke tramhaltes, duidelijke bewegwijzering… moeten ervoor zorgen dat personen met een handicap makkelijk de weg naar het strand vinden. Speciale strandrolstoelen laten toe dat rolstoelgebruikers zich op het strand en zelfs in de zee kunnen begeven.
Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken, die destijds als schepen van gelijke kansen, de strandbuggy lanceerde, is tevreden dat personen met een handicap niet vergeten worden. “Het strand en de zee is van iedereen, we moeten de kustlijn dan ook zoveel als mogelijk toegankelijk maken voor personen met een handicap”, aldus Johan Verstreken.

 

strandbuggy