PDF Afdrukken E-mail

VOOZITTER VAN DE TAALUNIE, JOHAN VERSTREKEN, IS TEVREDEN DAT NAAR JAARLIJKSE GEWOONTE DE ZOMERCURSUS EEN GROOT SUCCES IS.

“Dit jaar wordt deze cursus voor de 42ste keer gegeven. Elk jaar ben ik verbaasd van het hoog niveau van de docenten Nederlands aan buitenlandse universiteiten”, aldus Johan Verstreken.

De animo is erg groot, want Nederlands is populair in het buitenland. Aan 165 universiteiten in de wereld studeren ruim 15.000 studenten Nederlands. Ze komen naar Gent uit  Argentinië, China en Duitsland en nog 23 andere landen. De Nederlandse Taalunie organiseert en betaalt de cursus, en werkt daarvoor samen met het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UGent) en het Taaluniecentrum Nederlands als Vreemde Taal. "

De jongeren, die in hun eigen land Nederlands studeren, komen op 28 juli voor drie weken bij elkaar in Gent. Daar nemen ze een duik in de Nederlandse taal en cultuur. Ze komen om hun woordenschat te vergroten en hun uitspraak te verbeteren, maar vooral ook om kennis te maken met Vlaanderen en de Vlamingen. Voor velen van hen is het de eerste keer dat ze hier zijn.

’s Morgens zijn er taallessen en ’s namiddags, ’s avonds en in het weekend zijn er lezingen taal en literatuur, workshops en ontmoetingen. Ze maken kennis met de zangeressen van Laïs, fotograaf Michiel Hendryckx, auteur Kathleen Vereecken en acteur Kurt Defrancq. Ze bezoeken Brussel en Antwerpen, brengen een avond en nacht door bij een gastgezin en gaan wandelen of fietsen in het Verdronken Land van Saeftinge. Ze leren creatief en zakelijk schrijven in het Nederlands en discussiëren over poëzie.
 
De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal en letteren en het onderwijs in en van het Nederlands. Meer informatie over de Taalunie is te vinden op taalunieversum.org. Bij het Taaluniecentrum Nederlands als Vreemde Taal kunnen docenten, leerkrachten en studenten van het Nederlands buiten Nederland en Vlaanderen terecht voor advies, informatie en scholing. Voor meer informatie over het Taaluniecentrum kunt u terecht op taaluniecentrum-nvt.org. 
 

 

Gemeenteraadsverkiezingen

Banner

Provincieraadsverkiezingen

Banner