PDF Afdrukken E-mail

TOEGANKELIJKE STRANDEN VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP IN 6 KUSTGEMEENTEN

De zomer is op komst en binnenkort is het strand weer the place to be voor jong en oud om te genieten van een zorgeloze vakanties. Ook dit jaar investeert de provincie West-Vlaanderen in toegankelijke stranden. Samen met Intro vzw en de 6 kustgemeenten Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Zeebrugge wordt er werk gemaakt van toegankelijke infrastructuur en opgeleide assistenten.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

PROMOTIE VOOR VLAAMSE WIJNEN

De Belgische wijnsector is in volle opmars. Vorig jaar werd spectaculair meer wijn gemaakt in Belgie, namelijk 1,03 miljoen liter wijn tegenover 615.000 liter wijn in 2014. In 2014 hadden we 175 hectare wijndruiven, in 2015 steeg dit tot 235 hectare. Zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst (FOD) Economie en het departement Landbouw en Visserij. Volgens experts zal de wijnproductie nog stijgen omdat fruitboeren die voorheen appelen en peren kweekten maar te veel schade ondervonden door de Russische boycot, overgeschakeld zijn op druiven.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

BEZOEK AAN DE BUNDESRAT

Op 1 juni bracht Johan Verstreken met een delegatie Vlaamse parlementsleden in Berlijn een bezoek aan de Bundesrat€™. Hij had er een gesprek met leden van het Permanent Adviescomité, samengesteld uit de 16 ˜Bevollmächtigten der Länder beim Bund€™.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

GEEF AANGEPAST REISADVIES VOOR LANDEN WAAR HOMORECHTEN NIET GEWAARBORGD ZIJN

Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken wil betere bescherming van holebi'€™s en transgenders in het buitenland. In heel wat Afrikaanse landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar, en worden toeristen en expats geviseerd, zonder dat ze aanstootgevend gedrag vertonen. "€œSoms is een vermoeden van homoseksualiteit al voldoende om toeristen en expats te bedreigen of het land uit te jagen"€, aldus Johan Verstreken. Hij vraagt dan ook dat de FOD Buitenlandse Zaken haar reisadvies aanpast voor landen waar de rechten van holebi'€™s en transgenders niet gewaarborgd zijn.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

NIEUWS UIT HET SOCIAAL HUIS

met dank aan OCMW-raadslid Frank Jongbloet

Halfweg 2016 starten we een sociale kruidenier op:

De sociale kruidenier biedt kwaliteitsvoeding en basisproducten aan voor een prijs die goedkoper is dan de marktwaarde. Enkel personen met financieel moeilijkheden kunnen na een doorverwijzing tijdelijk winkelen bij de sociale kruidenier. Naast een winkelruimte is er ook een ontmoetingsruimte voorzien om het sociale isolement van mensen in armoede te doorbreken.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Pagina 11 van 32