PDF Afdrukken E-mail

RESOLUTIE TEGEN PLASTICVERVUILING IN ZEE

De democratische partijen in het Vlaams parlement, over grenzen van meerderheid en oppositie heen, vragen de Vlaamse regering om een actieplan tegen plasticvervuiling te ontwikkelen. Sp.a-volksvertegenwoordiger Steve Vandenberghe diende samen met Johan Verstreken, Wilfried Vandaele, Gwenny De Vroe en Bart Caron een resolutie in waarmee ze onder meer het zwerfvuil in zee willen aanpakken. '€˜De vervuiling van onze oceanen en stranden is na de klimaatverandering een van de grootste milieuproblemen van onze tijd'€™, zegt Vandenberghe. '€˜Ik ben heel tevreden dat alle partijen bereid zijn de politieke spelletjes te overstijgen en aan hetzelfde zeel willen trekken om dat probleem aan te pakken.'€™
Bij opruimacties aan de kust wordt tot 50 kilogram plastic afval per kilometer strand opgehaald. Kleine plasticdeeltjes, die vanzelfsprekend ook in de zee aanwezig zijn, komen via de vis die we eten ook in de menselijke voedselketen terecht. 'Het is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook nog eens erg ongezond', zegt Vandenberghe. Naast plastic zijn ook sigarettenpeuken en achtergelaten tissues belangrijke vormen van zwerfvuil. 'Ook dat is heel slecht voor onze leefomgeving, maar het is vooral niet prettig om met je kinderen tussen andermans vuil op het strand te moeten spelen.'

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

ekbanner

 
PDF Afdrukken E-mail

GEINTEGREERD ACTIEPLAN GELIJKEKANSENBELEID 2015-2019 NOG VOOR DE ZOMER KLAAR

De Vlaamse regerig keurde het horizontale doelstellingenkader Gelijke Kansen 2015-2019 op 17 juli 2015 goed. Normaal moet de Vlaamse regering binnen de zes maanden daarna een geintegreerd actieplan opstellen, dat concreet aangeeft hoe de diverse ministers en beleidsdomeinen aan de slag gaan. Omdat dit actieplan er momenteel nog niet is, vroeg Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken minister Homans naar een stand van zaken.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TOEKOMST CULTUREEL-ERFGOEDCONVENANTS IN NIEUWE CULTUREEL-ERFGOEDDECREET VERZEKERD

De Vlaamse regering legt momenteel de laatste hand aan een nieuw cultureel-erfgoeddecreet. Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken vernam van minister Gatz dat hij daarin blijft ondersteuning voorzien aan lokale besturen door het sluiten van cultureel-erfgoedconvenants. De convenants krijgen wel een scherper profiel in die zin dat in het convenant duidelijkere, afgelijnde doelstellingen zullen opgenomen worden rond de versterking van de cultureel-erfgoedwerking op een overkoepelend niveau.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

SENAATSCOMMISSIE KLIMAAT VAN START MET REEKS HOORZITTINGEN

Maandag 13 juni ging de commissie klimaat in de Senaat van start met een hoorzitting met deskundigen van de dienst Klimaatverandering van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu, en het Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Pagina 11 van 33