PDF Afdrukken E-mail

IN 2017 WELLICHT RESTAURATIEPREMIE VOOR DE OUDE WATERTOREN

Voor de restauratie van de oude watertoren in Oostende zullen wellicht in 2017 de nodige middelen worden vrijgemaakt door de Vlaamse overheid. Dat vernamen Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken en schepen van cultuur en erfgoed Bart Plasschaert van de bevoegde minister nav een parlementaire vraag van Johan Verstreken.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

DOSSIER ERKENNING ERFGOED EERSTE WERELDOORLOG ALS WERELDERFGOED OP SCHEMA
Op 31 januari 2017 dient de Vlaamse regering samen met Frankrijk en Wallonie een dossier in om Wereldoorlog I -“sites te erkennen als werelderfgoed. Aan Vlaamse zijde gaat het om 18 sites, voornamelijk om militaire begraafplaatsen en monumenten voor de vermisten. Momenteel wordt het pre-dossier gefinaliseerd om in te dienen bij het Werelderfgoedcomite. Daarna kan het pre-dossier op basis van reacties aangepast en uitgewerkt worden tot het definitieve dossier. Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken is tevreden dat de vooropgestelde timing 31 januari 2017 wordt behaald om het definitieve dossier in te dienen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

HET BEZOEK VAN JOHAN VERSTREKEN EN EEN DELEGATIE VAN EPF AAN BAGUIO GAAT NIET ONOPGEMERKT VOORBIJ

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

JOHAN VERSTREKEN NEEMT DEEL AAN EEN EUROPESE PARLEMENTAIRE STUDIEREIS NAAR DE FILIPPIJNEN IN HET KADER VAN “Reproductive, Maternal, Newborn, Child and Adolescent Health (RMNCAH)

MANILLA – BAGUIO, 22-26 augustus 2016

Een delegatie van acht parlementairen uit Oostenrijk, Denemarken, Finland, Portugal, Roemenië, Spanje en België maken vanaf maandag 22 augustus een studiereis naar de Filippijnen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

MENTALITEITSWIJZIGING NODIG IN STRIJD TEGEN HOMO-EN TRANSFOBIE
De voltallige Vlaamse regering moet blijven inzetten op een mentaliteitswijziging tegenover homo- en transfobie. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van minister van Gelijke Kansen, minister Homans. Hoewel in Vlaanderen beleidsmatig al heel wat stappen zijn gezet, is de strijd nog niet gestreden. '€œDe wettelijke bescherming zit goed, maar er is nog werk aan een mentaliteitswijziging. Dat bleek onlangs nog uit de Youtube-interviews van Ergin Aslanbas en de aanval op een transgender man in Etterbeek'€, aldus Johan Verstreken. De minister ondersteunt cavaria, de Belgian Pride, de Holebifoon en het Transgender Infopunt financieel verder zodat zij kunnen lobbyen, hulp verlenen, informeren en sensibiliseren. Wel Jong Niet Hetero professionaliseert en centraliseert met een projectsubsidie het bestaande vormingsaanbod naar leerlingen in het middelbaar onderwijs.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 33