PDF Afdrukken E-mail

TUSSENKOMST VAN JOHAN VERSTREKEN BIJ DE BEGROTING LUIK BUITENLAND VAN HET VLAAMS PARLEMENT

Mijnheer de Voorzitter,
Geachte collega'€™s

Wat 2017 op het vlak van buitenlandse zaken zal brengen, kan niemand voorspellen. Maar als we afgaan op de gebeurtenissen van de voorbije jaren, dan mogen we gerust stellen dat er steeds een weerslag is op Vlaanderen en in de meeste gevallen is dit spijtig genoeg een negatieve. Zo zal dat wellicht ook in 2017 zijn.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

EEN HANDICAP MAG GEEN BEPERKING ZIJN OP DE ARBEIDSMARKT

Als voormalig Schepen bevoegd voor personen met een handicap, ondertekende Johan Verstreken, samen met zijn collega’s van de Senaat en het Vlaams Parlement, een resolutie en een voorstel tot wijziging van de Grondwet.

1 op 8 Vlamingen op beroepsactieve leeftijd wordt geconfronteerd met een arbeidshandicap. Minder dan de helft is ook effectief aan het werk. België scoort qua tewerkstellingsgraad van personen met een handicap tot de laagst scorende lidstaten van Europa. Dit is een discriminatie voor de persoon met handicap zelf en een verlies aan talent voor de samenleving in haar geheel.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

ONDERZOEK NAAR AUDIODESCRIPTIE BIJ KETNETPROGRAMMA'S
De VRT onderzoekt momenteel de mogelijkheden om Ketnetprogramma'€™s te voorzien van audiodescriptie. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken aan minister Gatz. Bij audiodescriptie vertelt een vertelstem wat er tussen de dialogen te zien is. Op die manier worden televisieprogramma'€™s toegankelijker voor blinden en slechtzienden. Momenteel zendt de VRT al minstens 1 kwaliteitsfictie per jaar uit met audiodescriptie, zoals beschreven in de beheersovereenkomst. In 2016 waren het er zelfs zes. Tegen 2020 moet alle zondagavondfictie voorzien worden van audiodescriptie. De VRT zou graag Ketnetprogramma'€™s kunnen voorzien van audiodescriptie. Daarom onderzoekt de Openbare Omroep of dat zou kunnen lukken, met testen bij blinde kinderen. Op dit moment zijn evenwel nog geen budgetten beschikbaar.

 
PDF Afdrukken E-mail

HERDENKING SLACHTOFFERS TRANSFOBE MOORDEN

Onderstaand persbericht toont aan de resolutie betreffende de algemene maatschappelijke aanvaarding en gelijkschakeling van transgenders, die Johan Verstreken in het Vlaams Parlement indiende tijdens de vorige legislatuur, meer dan noodzakelijk is.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

AANDACHT VOOR OUDEREN IN PREVENTIECAMPAGNE TEGEN SOA'S

Volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken mogen we de doelgroep van 50-plussers niet vergeten in de strijd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Hij kwam hierover tussen in het vragenuurtje in het Vlaams parlement. Volgens een onderzoek van condoomfabrikant Durex kent 90 % van de Vlamingen onvoldoende over soa'€™s.

Meestal wordt gefocust op studenten en jongeren tussen 15 en 35 jaar maar ook 50-plussers zijn onvoldoende geinformeerd over geslachtsziektes. €œHet aantal soa'€™s stijgt dramatisch en het aantal 50-plussers met een soa verdubbelde de afgelopen 10 jaar door een hogere levensverwachting, omdat ouderen zichzelf niet zien als een doelgroep van de €˜veilig vrijen€™-campagne en omdat ze meer vatbaar zijn voor infecties door een zwakkere gezondheidstoestand. De symptomen worden ook niet altijd herkend. Er is ook een groter stigma op seksueel gedrag waardoor ze zich minder vaak laten testen.
Ze hebben vaak ook een minder grote kennis van soa'€™s,€ aldus Johan Verstreken. Hij vraagt de minister dan om preventiecampagnes te voeren naar die doelgroep.

26.10.2016

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 33