PDF Afdrukken E-mail

BLIJVEN INVESTEREN IN INFRASTRUCTUUR EN ONTSLUITING LUCHTHAVEN OOSTENDE
De luchthaven van Oostende kon afgelopen zomer mooie half jaar cijfers voorleggen. Het passagiersvervoer steeg met maar liefst 113,8 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het vrachtvervoer steeg met 27,6 %. Volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken heeft de luchthaven van Oostende, die na de aanslagen van maart 2016 als alternatieve luchthaven werd gebruikt voor binnen- en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, haar capaciteiten als passagiersluchthaven ten volle getoond. Hij ijvert dan ook bij de bevoegde minister voor blijvende investeringen op het vlak van infrastructuur en een betere ontsluiting van de luchthaven van Oostende.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

NIEUWE TOEKOMST VOOR TAALUNIE

Op 12 september nam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken deel aan de Interparlementaire Commissie voor de Nederlandse Taalunie.
In aanwezigheid van minister Gatz werd gedebatteerd over de toekomst van de Taalunie. Volgens Johan Verstreken staat het belang van de Taalunie buiten kijf. “De taalunie vormt een onmisbare schakel in de promotie van de Nederlandse taal en versterkt de banden tussen Nederland en Vlaanderen”.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

IN 2017 WELLICHT RESTAURATIEPREMIE VOOR DE OUDE WATERTOREN

Voor de restauratie van de oude watertoren in Oostende zullen wellicht in 2017 de nodige middelen worden vrijgemaakt door de Vlaamse overheid. Dat vernamen Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken en schepen van cultuur en erfgoed Bart Plasschaert van de bevoegde minister nav een parlementaire vraag van Johan Verstreken.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

DOSSIER ERKENNING ERFGOED EERSTE WERELDOORLOG ALS WERELDERFGOED OP SCHEMA
Op 31 januari 2017 dient de Vlaamse regering samen met Frankrijk en Wallonie een dossier in om Wereldoorlog I -“sites te erkennen als werelderfgoed. Aan Vlaamse zijde gaat het om 18 sites, voornamelijk om militaire begraafplaatsen en monumenten voor de vermisten. Momenteel wordt het pre-dossier gefinaliseerd om in te dienen bij het Werelderfgoedcomite. Daarna kan het pre-dossier op basis van reacties aangepast en uitgewerkt worden tot het definitieve dossier. Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken is tevreden dat de vooropgestelde timing 31 januari 2017 wordt behaald om het definitieve dossier in te dienen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

HET BEZOEK VAN JOHAN VERSTREKEN EN EEN DELEGATIE VAN EPF AAN BAGUIO GAAT NIET ONOPGEMERKT VOORBIJ

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 32