PDF Afdrukken E-mail

GEEN ONDERTUNNELING ELISABETHLAAN IN OOSTENDE
Er komt geen ondertunneling van de Elisabethlaan met de Torhoutsesteenweg in Oostende. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van de bevoegde minister in een schriftelijke vraag. Volgens minister Weyts kost de ondertunneling te veel voor lange werkzaamheden met weinig effect. Nog tot 21 april 2017 worden enkele ingrepen uitgevoerd aan het kruispunt ter verbetering van de verkeersveiligheid. Na de werken zullen de bevoegde diensten de ingrepen aan het kruispunt van de Torhoutsesteenweg en de Elisabethlaan ook evalueren.

 
PDF Afdrukken E-mail

RESOLUTIE VOOR DEMOCRATIE EN PERSVRIJHEID IN TURKIJE GESTEMD

In het Vlaams parlement werd op woensdag 15 maart 2017 een resolutie gestemd van onder meer Johan Verstreken ter ondersteuning van de democratie en persvrijheid in Turkije. Turkije is al meer dan dertig jaar kandidaat-lid van de Europese Unie, maar de onderhandelingen om Turkije lid te maken vlotten niet. Op 15 juli 2016 vond een staatsgreep plaats tegen president Erdogan. De staatsgreep luidde een periode van protest in waarbij meer dan 1400 mensen gewond werden en 300 mensen stierven. President Erdogan maakte van de staatsgreep niet alleen gebruik om de (vermeende) coupplegers, waaronder Fethullah Gulen, aan te pakken, maar voerde een zuivering door van zoveel mogelijk gulenisten in de publieke en private sector. Tienduizenden ambtenaren werden ontslagen of op non-actief gezet. Zowel in overheidsinstellingen als in private bedrijven werden 100.000 mensen ontslagen. Onder hen leerkrachten, rechters, politieagenten, militairen, gouverneurs en medewerkers van allerlei Turkse ministeries. Daarnaast werden de vergunningen van 24 radio- en televisiestations ingetrokken, en werd er voor bijna 4 miljard euro aan vastgoed in beslag genomen. Maar liefst 75% van alle Turkse posten in de verschillende NAVO-basissen werd geschrapt.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

PREMIE VAN 1,7 MILJOEN EURO VOOR RESTAURATIE OUDE WATERTOREN IN OOSTENDE

De Vlaamse regering maakt in 2017 1.700.718,47 euro vrij voor de restauratie van de oude Watertoren in Oostende. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken in een schriftelijke vraag van de bevoegde minister. Het ministerieel besluit hiervoor werd onlangs ondertekend.

De oude watertoren in Oostende werd gebouwd in 1900, maar wordt al sinds de jaren 60 niet meer gebruikt. De watertoren werd omwille van zijn uitzonderlijk architecturaal en beeldbepalend karakter beschermd in 1977, maar staat al geruime tijd te verkommeren.

De stad Oostende wil de Watertoren laten restaureren en een klimmuur in onder brengen. Het restauratiedossier werd door de Vlaamse overheid in 2012 reeds ontvankelijk verklaard, maar nu worden eindelijk de broodnodige middelen vrijgemaakt om de watertoren op te knappen.

 
PDF Afdrukken E-mail

OPKOMEN VOOR BELANGEN VISSERIJSECTOR BIJ BREXIT
"We mogen de gevolgen van de Brexit voor de Vlaamse vissers niet onderschatten"€, vindt Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken. Hij vroeg minister Schauvliege om, naar Nederlands voorbeeld, nu reeds op de deuren van Londen bonzen. "€œAls we wachten tot de Brexitonderhandelingen van start gaan, zijn we misschien te laat€." Momenteel is het moeilijk om de gevolgen van de Brexit voor de visserijsector in te schatten, zolang het Verenigd Koninkrijk de uittredingsgesprekken nog niet is gestart, en het Britse eisenpakket nog niet op tafel ligt. Minister Schauvliege gaf te kennen de belangen de Vlaamse visserijsector tot het uiterste te verdedigen, maar volgens de minister kan dit enkel via visserijakkoorden waarover de EU voor het geheel van de lidstaten onderhandelt. Zolang het Artikel 50 nog niet is genotificeerd voeren de EU27 nog geen onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk.

 
PDF Afdrukken E-mail

HANDEN IN ELKAAR VOOR EEN EFFICIENTER KLIMAATBELEID

Alles kan beter en efficiënter. Zo ook de werkwijze waarop ons land tot een intra-Belgisch klimaatakkoord kan komen. In juni vorig jaar ging in de Senaat de commissie Transversale Aangelegenheden, onder voorzitterschap van senator Steven Vanackere aan de slag met als taak aanbevelingen uit te werken om de intra-Belgische besluitvorming inzake burden sharing te verbeteren. Na hoorzittingen met experten, zowel federale als gewestelijke, en vertegenwoordigers van ngo'€™s, en een bevraging bij een dertigtal Europese en niet-Europese parlementen, kwam de commissie tot 26 aanbevelingen. De plenaire vergadering van de Senaat keurde vandaag het betreffende informatieverslag van de commissie goed.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 33