PDF Afdrukken E-mail

HOGE KWALITEITSWAARDERING VOOR LUCHTHAVEN VAN OOSTENDE
Uit een enquete van Test-Aankoop blijkt dat de luchthaven van Oostende een uitzonderlijk goede waardering krijgt voor kwaliteit. Samen met de luchthaven van Antwerpen kreeg de luchthaven van Oostende de hoogste score van alle Belgische luchthavens. De luchthaven van Oostende kreeg een 8 op 10 voor veiligheidsgevoel, een 7,7 op 10 voor veiligheidscontrole en een 8 op 10 voor de signalisatie op de luchthaven.

 
PDF Afdrukken E-mail

BETERE TOERISTISCHE ONTSLUITING VOOR DE LUCHTHAVEN VAN OOSTENDE

De luchthaven van Oostende is een belangrijke partner voor passagiersvluchten en incoming toerisme. Voor het komende zomerseizoen breidt de luchthaven haar bestemmingen zelfs uit tot 19 locaties, een record voor de regionale kustluchthaven. Maar volgens Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken moet er meer werk gemaakt worden van een betere toeristische ontsluiting, iets waar de luchthaven zelf ook vragende partij voor is.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

NOG VEEL GROEIPOTENTIEEL IN HERDENKINGSTOERISME W.O. I

In 2016 voerde Toerisme Vlaanderen een awareness-onderzoek uit rond W.O. I. om na te gaan in hoeverre Vlaamse W.O. I bestemmingen bekend zijn in binnen- en buitenland. Het onderzoek toonde een aantal positieve trends zoals een toename in de naamsbekendheid van de Vlaamse slagvelden, meer vertrouwdheid met Flanders Fields, en een toegenomen belangstelling voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TOERISTISCHE INFOBALIE OP DE GRASMARKT IN BRUSSEL BLIJFT BESTAAN
Toerisme Vlaanderen heeft beslist om het informatiecentrum op de Grasmarkt in Brussel te sluiten. In de plaats komt een conceptstore met een toeristische onthaalbalie met infopunt, een boetiek met op maat ontwikkelde Vlaamse producten en een inspirerende en smaakvolle belevingsruimte.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TOERISME VLAANDEREN ZET IN OP DUURZAAM TOERISME

De Verenigde Naties hebben 2017 uitgeroepen tot '€˜Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling'€™. Toerisme veroorzaakt 5 procent van de wereldwijde koolstofuitstoot, waarvan 80 procent op het conto van het transport. Volgens de VN kan reizen onder bepaalde voorwaarden echter wel een positieve bijdrage leveren aan mens en planeet. De VN wil tijdens dit internationale jaar duidelijk maken hoe dat kan en een verandering teweegbrengen in het beleid, in samenwerking met regeringen, andere VN-agentschappen en internationale en regionale organisaties.
Ook Toerisme Vlaanderen werkt mee aan het Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme en Ontwikkeling. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken aan de bevoegde minister. Naast mensen, planeet en welvaart vormen vrede en partnerschap belangrijke pijlers voor duurzame ontwikkeling. Toerisme Vlaanderen zet dan ook volop in op partnerschap door samenwerkingen aan te gaan met publieke en private partners. Via workshops informeert en inspireert Toerisme Vlaanderen de professionele sector over bovenvermelde vijf pijlers om samen te werken aan een verdere verduurzaming van de toeristische activiteiten in Vlaanderen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 33