PDF Afdrukken E-mail

NOG VEEL GROEIPOTENTIEEL IN HERDENKINGSTOERISME W.O. I

In 2016 voerde Toerisme Vlaanderen een awareness-onderzoek uit rond W.O. I. om na te gaan in hoeverre Vlaamse W.O. I bestemmingen bekend zijn in binnen- en buitenland. Het onderzoek toonde een aantal positieve trends zoals een toename in de naamsbekendheid van de Vlaamse slagvelden, meer vertrouwdheid met Flanders Fields, en een toegenomen belangstelling voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TOERISTISCHE INFOBALIE OP DE GRASMARKT IN BRUSSEL BLIJFT BESTAAN
Toerisme Vlaanderen heeft beslist om het informatiecentrum op de Grasmarkt in Brussel te sluiten. In de plaats komt een conceptstore met een toeristische onthaalbalie met infopunt, een boetiek met op maat ontwikkelde Vlaamse producten en een inspirerende en smaakvolle belevingsruimte.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TOERISME VLAANDEREN ZET IN OP DUURZAAM TOERISME

De Verenigde Naties hebben 2017 uitgeroepen tot '€˜Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling'€™. Toerisme veroorzaakt 5 procent van de wereldwijde koolstofuitstoot, waarvan 80 procent op het conto van het transport. Volgens de VN kan reizen onder bepaalde voorwaarden echter wel een positieve bijdrage leveren aan mens en planeet. De VN wil tijdens dit internationale jaar duidelijk maken hoe dat kan en een verandering teweegbrengen in het beleid, in samenwerking met regeringen, andere VN-agentschappen en internationale en regionale organisaties.
Ook Toerisme Vlaanderen werkt mee aan het Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme en Ontwikkeling. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken aan de bevoegde minister. Naast mensen, planeet en welvaart vormen vrede en partnerschap belangrijke pijlers voor duurzame ontwikkeling. Toerisme Vlaanderen zet dan ook volop in op partnerschap door samenwerkingen aan te gaan met publieke en private partners. Via workshops informeert en inspireert Toerisme Vlaanderen de professionele sector over bovenvermelde vijf pijlers om samen te werken aan een verdere verduurzaming van de toeristische activiteiten in Vlaanderen.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

GEEN ONDERTUNNELING ELISABETHLAAN IN OOSTENDE
Er komt geen ondertunneling van de Elisabethlaan met de Torhoutsesteenweg in Oostende. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van de bevoegde minister in een schriftelijke vraag. Volgens minister Weyts kost de ondertunneling te veel voor lange werkzaamheden met weinig effect. Nog tot 21 april 2017 worden enkele ingrepen uitgevoerd aan het kruispunt ter verbetering van de verkeersveiligheid. Na de werken zullen de bevoegde diensten de ingrepen aan het kruispunt van de Torhoutsesteenweg en de Elisabethlaan ook evalueren.

 
PDF Afdrukken E-mail

RESOLUTIE VOOR DEMOCRATIE EN PERSVRIJHEID IN TURKIJE GESTEMD

In het Vlaams parlement werd op woensdag 15 maart 2017 een resolutie gestemd van onder meer Johan Verstreken ter ondersteuning van de democratie en persvrijheid in Turkije. Turkije is al meer dan dertig jaar kandidaat-lid van de Europese Unie, maar de onderhandelingen om Turkije lid te maken vlotten niet. Op 15 juli 2016 vond een staatsgreep plaats tegen president Erdogan. De staatsgreep luidde een periode van protest in waarbij meer dan 1400 mensen gewond werden en 300 mensen stierven. President Erdogan maakte van de staatsgreep niet alleen gebruik om de (vermeende) coupplegers, waaronder Fethullah Gulen, aan te pakken, maar voerde een zuivering door van zoveel mogelijk gulenisten in de publieke en private sector. Tienduizenden ambtenaren werden ontslagen of op non-actief gezet. Zowel in overheidsinstellingen als in private bedrijven werden 100.000 mensen ontslagen. Onder hen leerkrachten, rechters, politieagenten, militairen, gouverneurs en medewerkers van allerlei Turkse ministeries. Daarnaast werden de vergunningen van 24 radio- en televisiestations ingetrokken, en werd er voor bijna 4 miljard euro aan vastgoed in beslag genomen. Maar liefst 75% van alle Turkse posten in de verschillende NAVO-basissen werd geschrapt.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 33