PDF Afdrukken E-mail

BELGISCHE KUST BLIJFT AANTREKKELIJK VOOR ONZE FRANSTALIGE LANDGENOTEN
In tegenstelling tot eerdere berichten in de pers blijkt volgens cijfers van Westtoer dat het aantal Walen en Brusselaars dat onze kust bezoekt er niet op achteruit gaat. Dat antwoordde Geert Bourgeois op vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger en Senator Johan Verstreken. Verstreken, zelf kustbewoner, vroeg de cijfers op n.a.v. berichten in het Franse weekblad Marianne. Daarin werd vermeld dat steeds meer Franstalige landgenoten de Franse kust verkiezen boven de Belgische.

 

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

400.000 EURO VOOR RENOVATIE VAN HET ZEEWEZENGEBOUW IN OOSTENDE

De Regie Der Gebouwen heeft 400.000 euro toegewezen aan de renovatie van het Zeewezengebouw aan de Natiƫnkaai in Oostende. Dat vernam Senator Johan Verstreken van de bevoegde minister Verherstraeten. De gevels van het gebouw bestaan uit natuursteen en er bestond gevaar op regendoorslag. De werken houden voornamelijk het uitkappen en het hervoegen van de voegen in en zouden moeten voltooid zijn tegen 20 maart 2014.

 
PDF Afdrukken E-mail

RUIM 8,8 MILJOEN EURO RESTAURATIEPREMIES VOOR WEST-VLAANDEREN

De Vlaamse overheid heeft in de eerste helft van 2013 8.802.653,18 euro aan restauratiepremies toegekend aan 30 dossiers uit West-Vlaanderen. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken.

 

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

DE VLAAMSE OVERHEID RESTAUREERT OUDE WATERTOREN IN OOSTENDE

De Oude Watertoren aan de Mercatorlaan in Oostende is opgenomen op de wachtlijst van de Vlaamse regering om gerenoveerd te worden. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

TRAM DES TIJDS: NOSTALGISCHE SFEER VAN OUDE TRAMTOESTELLEN

Aan de kust kan je de nostalgische sfeer van oude tramtoestellen opsnuiven aan boord van de 'Tram des Tijds'. Dankzij de inzet van TTO Noordzee, de vzw META en het Kustactieplan werden historische rijtuigen in ere hersteld en rijvaardig gemaakt. Er worden niet alleen speciale ritten langs de kust georganiseerd, maar de historische trams worden ook verhuurd voor evenementen en festiviteiten.

 

Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken pleitte in 2007 reeds bij de bevoegde minister om historische trams weer rijvaardig te maken en in te zetten voor toeristische doeleinden, naar voorbeeld van het buitenland waard dit al langer gebeurt.

 

 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 31 32 Volgende > Einde >>

Pagina 31 van 32