PDF Afdrukken E-mail

HET GOEDE NIEUWS DAT DE VLAAMSE REGERING OP 18 OKTOBER 2013 EEN SUBSIDIE GOEDKEURDE VOOR CC DE GROTE POST IN OOSTENDE, STEMT JOHAN VERSTREKEN HEEL POSITIEF. 

Als voormalig schepen van Cultuur in Oostende, pleitte Johan Verstreken meer dan ooit voor de uitbouw van een Cultuurcentrum. Hij ligt dan ook aan de basis van de jarenlange goede contacten met het kabinet.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

GOED SAMENLEVEN: EEN TROEF VOOR IEDEREEN

Het centrale thema van de ouderenweek (18 tot 22 november 2013) is 'leeftijdsvriendelijke gemeente: een hefboom voor actief ouder worden'.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

 

VLAANDEREN BESCHERMT ONDERWATERKERKHOVEN

Vlaanderen ondersteunt een unescoproject rond de bescherming van onderwatererfgoed uit de Eerste Wereldoorlog. Vlaanderen financiert het project voor 152.000 euro. Het startschot wordt gegeven in Brugge eind juni 2014. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van minister Bourgeois.

 

 

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

MASTERPLAN KUSTVEILIGHEID: CENTRUM VAN OOSTENDE KRIJGT BESCHERMING TEGEN SUPERSTORM

In de omgeving van de Venetiaanse Gaanderijen starten grote  suppletiewerken op het strand voor Oostende-Centrum. Het strand wordt verhoogd en verbreed om Oostende definitief te beschermen tegen een 1000-jarige storm, een zogenaamde Superstorm. De werkzaamheden passen in het Masterplan Kustveiligheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits. Het gaat om het grootste project uit de voorbije 40 jaar.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

HOE ZAL DE SENAAT ER IN DE TOEKOMST UIT ZIEN?
De hervorming van de Senaat heeft tot gevolg dat na de verkiezingen van 25 mei 2014 in de Senaat geen rechtstreeks verkozen senatoren meer zullen zetelen. Het aantal senatoren gaat van 71 naar 60. Daarvan zullen er 50 deelstaatsenatoren zijn en 10 gecoöpteerde senatoren. De deelstaatsenatoren worden op basis van de verkiezingsresultaten in de deelstaten door de gemeenschappen en gewesten afgevaardigd, en zullen dus een dubbel mandaat hebben (en bv. in het Vlaams Parlement én in de Senaat zetelen).

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 31 32 33 Volgende > Einde >>

Pagina 31 van 33