PDF Afdrukken E-mail

WERKBEZOEK AAN DE KOPENHAGEN EN BERLIJN

Tijdens een buitenlandse werkbezoek van de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media aan Kopenhagen en Berlijn van zondag 26 november tot en met zaterdag 2 december 2017, kreeg Johan Verstreken de gelegenheid om de vier verschillende onderdelen van het bevoegdheidsdomein van de commissie, te leren kennen in de desbetreffende steden.

Lees meer...
 
PDF Afdrukken E-mail

VLAAMSE SUBSIDIE VOOR BUITENGOED OOSTENDE
Vlaams minister Joke Schauvliege, bevoegd voor Omgeving, Natuur en Landbouw en het Plattelandsbeleid kent een subsidie toe van 15.000 euro aan Buitengoed voor de realisatie van volkstuintjes in Oostende. In Oostende is de vraag naar volkstuintjes groot. Door dit project krijgen nog meer mensen voeling met gezonde voeding, met smaken, met de eigen productie van voedsel, met actief leven in de buitenlucht, met alternatieve vormen van lichaamsbeweging en met een actieve levensstijl. Bovendien vergroten volkstuintjes de sociale cohesie en vormen ze een ontmoetingsplaats tussen verschillende generaties en culturen.

 
PDF Afdrukken E-mail

NIEUWE ERKENNING VOOR 8 WEST-VLAAMSE RADIO-ORGANISATIES
Op de ministerraad van 1 december stemde de Vlaamse regering in met de erkenning door minister Gatz van 68 lokale omroeporganisaties. Hierbij kregen ook 8 West-Vlaamse radio-organisaties een nieuwe erkenning. Het betreft Radio Media West, Radio Gemini, Stadsradio Oostende 1, C-Fun, Radio Noordzee, Radio Brugs Ommeland, Elisa FM en Wradio.

 
PDF Afdrukken E-mail

PROMOTIEACTIES VOOR NOORDZEEVIS IN DE LIFT
De Vlaamse overheid investeert fors in de promotie van de Noordzeevis. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van minister Schauvliege. Op 30 augustus werd de Vlaamse Federatie van Vishandelaars gelanceerd. Het gaat om een fusie van de Beroepsvereniging van Vishandelaars en de Federatie van Visventers, en is opgericht om de belangen van de sector nog beter te kunnen verdedigen. Er is een nieuw logo en een nieuwe website gelanceerd waarop klanten makkelijk een handelaar in de buurt kunnen vinden. De Federatie werkt hiervoor samen met het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Daarnaast stelt de VLAM via de actie 'v˜ers opgevist door onze vissers€'™ maandelijks een Noordzeevis van bij ons in de kijker. Deze promotieacties lopen in samenwerking met de totale keten en zijn gericht naar een groot publiek en specifiek naar het publiek dat vis aankoopt in de vishandel. VLAM verstuur maandelijks winkelmateriaal naar alle Vlaamse verkooppunten. In het najaar verschijnt een jaarkalender, die ook via de verkooppunten wordt verspreid. Deze acties worden in 2018 voortgezet. Ook de events als 'vis van het jaar'€™ en de wedstrijd '€˜viskok van het jaar'€™ worden verder georganiseerd.

De schriftelijke vraag van Johan Verstreken en het antwoord van de minister vind je via onderstaande link:
http://docs.vlaamsparlement.be/pfile?id=1334697

 
PDF Afdrukken E-mail

STICHTING DUURZAME VISSERIJONTWIKKELING WORDT OVIS
Op 12 oktober 2017 werd OVIS opgericht als vervanger van de failliete Stichting Duurzame Visserijontwikkeling (SDVO). Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Verstreken van minister Schauvliege. OVIS werd opgericht door de sociale partners, het zijn dus de werkgevers en werknemers die nu de statuten en de werking verder zullen uitbouwen.
In juni 2015 ging de Stichting Duurzame Visserijontwikkeling (SDVO) in vereffening, nadat ze in een moeilijk parket terecht kwam na misbruik van overheidsmiddelen. Na de vereffening pleitte minister Schauvliege voor een nieuwe stichting of structuur die transparanter werkt en waarbij de middelen van de overheid en uit het zeevisserijfonds zo efficient mogelijk zouden worden ingezet voor de visserijsector. De overheid heeft geen beslissingsbevoegdheid in de werking van OVIS.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 33